Měli byste si vzít půjčky: názory bohatých lidí

Odborníci na Osobní Finance tvrdí, že tajemství růstu peněžních příjmů skutečně bohatých lidí je ve skutečnosti jednoduché. Čím je člověk bohatší, tím je gramotnější s penězi.

Naučit se umění rozkládat peníze od zajištěných lidí je užitečné pro každého. Jak ukazuje praxe, několik jednoduchých principů skutečně umožňuje změnit poměr příjmů a výdajů a zbavit se nutnosti půjčovat si stále nové a nové úvěry.
Je nutné si vzít úvěr: 6 chyb chudých lidí
  1.  Zřeknutí se kontroly nad vlastními financemi. Bohužel, mnoho z vás je obtížné odhadnout, jak přesně jsou peníze vynaloženy, kolik finančních prostředků jde na zaplacení účtů, nákup produktů a dalších potřebných produktů. Je třeba říci, že o potřebě úspor obecně uvažuje jen málo lidí. Každý bohatý člověk má úplné informace o stavu svých účtů, výši výdělku a výdajových položkách. Investice a úspory jsou nezbytnou podmínkou pro vynásobení finančních prostředků bez ohledu na velikost vašeho příjmu.
  2.  Život na dluh. Jakmile se objeví potřeba peněz nebo velkého nákupu, mnozí z nás vůbec nepřemýšlejí o tom, zda si vzít půjčku. Kreditní karty, komoditní úvěry a necílené úvěry se staly tak běžnými prvky našeho života, že jsou často vydávány téměř automaticky. Lidé si zvyknou žít nad poměry a v důsledku toho dluhy rostou velmi rychle. Bohatí lidé se naopak vyznačují schopností odmítnout zbytečné nákupy, zejména s čerpáním úvěrových prostředků. Žijí plnohodnotný život, ale vyhýbají se zbytečným výdajům.
  3.  Neochota předvídat budoucí výdaje. Není obvyklé předem vypočítat výši nadcházejících výdajů na svatbu, otevřít vkladový účet v bance pro novorozené dítě a vytvořit dalekosáhlé finanční plány. A marně: právě v tak vážných životních situacích je správné rozdělování financí obzvláště důležité. Zajištěné osoby rozlišují přítomnost jasného finančního plánu, který však může být zcela upraven v závislosti na životních skutečnostech.
  4.  Zbytečné náklady na úkor pokut a penále. Na otázku: "Mám si vzít půjčku?"dlužník často reaguje pozitivně, aniž by se zeptal na podrobné podmínky poskytování úvěrů. Ale právě kvůli nedodržení termínů pro platby přeplatku na úvěr se výrazně zvyšuje. Pro bankéře jsou pokuty a penále jedním z hlavních zdrojů příjmů. Zajištěné osoby o tom vědí, takže téměř nikdy neumožňují prodlení ani při splácení úvěru, ani při placení veřejných služeb nebo jiných povinných plateb.
  5.  Příliš tvrdá úspora. Ne vždy se vyplatí šetřit na maličkostech. Šálek dobré kávy nebo lahodného dortu nebude tak drahý, ale dokonale zvedne náladu. Zajištěné osoby se nezbavují malých radostí - hledají příležitosti ke zvýšení svých příjmů. Pokud chcete najít zdroj dodatečných příjmů, může každý. Hlavní věc je pochopit, jaké talenty a dovednosti mohou být užitečné a placené.
  6.  Zvyk kupovat levné zboží. Výběr levných domácích spotřebičů nebo nábytku jednoduše z toho důvodu, že pro jeho nákup nestojí za to vzít si úvěr, není to správné rozhodnutí. Nejlevnější modely pravděpodobně nebudou trvat dlouho, nakonec budou muset zaplatit při nákupu nové techniky podruhé a podstatně.

Rada od bohatých lidí: zvolit přijatelný poměr ceny a kvality. Není nutné kupovat vše nejdražší. Ale pokud jste se rozhodli pro velký nákup, nechte to být opravdu spolehlivá věc.